No comments yet

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ

Συντάκτης:

Από τα πρώτα σταδία τις ζωής μου είχα μια ανεξήγητη έλξη προς την έκσταση. Μεγαλώνοντας η έλξη αυτή βρήκε καταφύγιο στην τέχνη και συγκεκριμένα στο θέατρο.Τα εργαλεία του θεάτρου και κυρίως ο αυτοσχεδιασμός μου δημιουργούσαν ένα ασφαλές και ταχύ όχημα για να αγγίξω για λίγα λεπτά, φευγαλέα, την έκσταση.

Παρατηρώντας με εσωτερικά, στην παραπάνω συνθήκη συνειδητοποίησα την αιτία της έλξης αυτής που ήταν και είναι η διψά για αυτογνωσία. Κατάλαβα δηλαδή όταν μεταφερόμουν με το όχημα του αυτοσχεδιασμού σε μια άλλη κατάσταση της όποιας το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η υψηλή ενεργεία και η χαρά του παιχνιδιού, το πώς έχανα τον αυτοέλεγχο με αποτέλεσμα να καταλήγω σε δράσεις που ούτε καν είχα διανοηθεί…

Αναλύοντας μετά αυτές τις δράσεις έφτανα σε συνειδητοποιήσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με ψυχικά τραύματα.

Προχωρώντας πιο βαθιά στο δρόμο της αυτογνωσίας συνάντησα τον Σαμανισμό και τα εργαλεία του, τα ενθεογόνα βότανα. Μέσω αυτών ανακάλυψα μια αυθεντική πηγή εκστάσης η όποια με πήγε πιο βαθειά αφού συνδυάζονταν  την  με την γνώση, την αυθεντική επαφή με το θειο και την θεραπεία.

Η Αγιαχούασκα αποτελεί την θεια κοινωνία του Σαμανισμού. Είναι από τα ενθεογόνα που όχι άπλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς άλλα η μη ιερή του χρήση αποτελεί ιεροσυλία.Σε αυτό το αφέψημα  βρίσκονται συμπυκνωμένες οι έννοιες της ιεροτάτας, της έκστασης, της γνώσης και της θεραπείας. Είναι θαρρείς μια θηλυκή οντότητα/νοημοσύνη που παραπέμπει στις αρχέγονες θεότητες άλλα και στις θηλυκές αγίες των δυτικών θρησκειών, ιδίως την Παναγία.

Η Αγιαχούασκα είναι η έννοια του ιερού σε υγρή μορφή. Ο εμετός που ακολουθεί ο ορισμός της κάθαρσης!

Αλλά πώς μπορεί να το καταλάβει κανείς όταν η ιερότητα για τον σύγχρονο άνθρωπο του δυτικού πολιτισμού είναι μια έννοια αμφιλεγόμενη άλλα και αρκετά συγκεχυμένη εφόσον συνδέεται με την εξουσία που έχει και του ασκεί η διεφθαρμένη Εκκλησία;

Για να κοινωνήσεις το ιερό αυτό αφέψημα  καταρχάς απάτείται η πρώτη ταπείνωση της νηστείας. Δεν είναι καθόλου τυπική, απεναντίας είναι ζωτικής σημασίες και η μη συμμόρφωση με αυτή μπορεί να προκαλέσει από έντονη δυσφορία που μπορεί να λάβει διαστάσεις δοκιμασίας.

Το επόμενο αξίωμα που υποχρεούσα να τηρήσεις προκειμένου να εισέλθεις στο ιερό τοπίο της Αγιαχούασκα είναι η ταπεινότητα…

Η έννοια της ταπεινότητας είναι απολύτως σημαντική καθώς η αλαζονεία θεωρείται η λύδια λίθος της νόσου. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο υποψήφιος μύστης είναι για αρχή να σεβαστεί τον κύκλο της τελετής και να υποκύψει ευθύς αμέσως στην αυτοπαράδοση. Η αλαζονεία τιμωρείται κατά την διάρκεια της εκστατικής εμπειρίας σε βαθμό που ο μύστης να περνάει σε μια επιθανάτια εμπειρία.

Η παράδοση και η έλλειψη αντίστασης στο ιερό πνεύμα της Αγιαχουάσκα είναι μια πρακτική που θα βοηθήσει το μύστη να πλοηγηθεί στον ιερό χώρο ώστε να λάβει την γνώση και την ίαση που αναζητά.

Βασικό γνώρισμα της κατήχησης από το ιερό πνεύμα είναι εν πρώτοις η έντονη δόνηση, ένα είδος «σκαναρiσματος» που διαπερνά όλο σου το είναι, συνδέοντας σε με την συμπαντική δόνηση της οποίας δεν έχεις καμία πλέον αμφιβολία ότι αποτελείς αναπόσπαστο μέρος.

Η δόνηση αυτή σε συνδυασμό με τον ήχο που την συνοδεύει  σε κάνει ένα με τον συμπαντικό παλμό και σε μεταφέρει κατευθείαν στο ιερό κόσμο της Αγιαχούασκα. Σε τελετές που συμμετέχουν πολλά άτομα, λόγω των υψηλών επιπέδων ενεργειακής δονήσης, μπορεί να συμβούν και αληθινές στιγμιαίες σεισμικές δονήσεις. Αυτό είναι κάτι που βίωσα προσφάτως και δεν πρόκειται να το λησμονήσω ποτέ!

Άλλο γνώρισμα είναι τα οράματα που σε κατακλύζουν, τα όποια είναι εντόνως έγχρωμα και ποικίλουν σε ένταση και περιεχόμενο.Το περιεχόμενο των οραμάτων είναι ακαθόριστο μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο εώς και εφιαλτικό,προφητικό, διδακτικό με άπειρες αναλογίες ανά τα άτομα που λαμβάνουν αυτή τη Θεία Κοινωνία.

Βασικό στοιχείο της κάθαρσης και της θεραπείας της Αγιαχουάσκα είναι οι έντονοι εμετοί και οι διάρροιες, με τις οποίες ο μύστης αποβάλει από το σώμα του και από την ψυχή του ό,τι τοξικό τον βαραίνει και του εμποδίζει στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση και την σύνδεση του με το Θειο. Πολλές φορές ο ήχος από τις εκκενώσεις αυτές είναι τόσο έντονος και εξωπραγματικός που θαρρείς πρόκειται για εξορκισμό. Είναι όντως ένας εξορκισμός τραυμάτων, συμπλεγμάτων και ίσως δαιμονικών οντοτήτων…

Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις…

Τελειώνοντας αυτό το ταξίδι η θηλυκή αυτή θεότητα σε περιθάλπει χαρίζοντας σου μια μητρική αγκαλιά και μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας που σε ακολουθούν για καιρό.

Η Αγιαχουάσκα με έμαθε να είμαι ουσιαστικά ταπεινός, να παρατηρώ χωρίς να κριτικάρω, να εστιάζω στην δομή του ασυνειδήτου, στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και να μην παρασύρομαι από τα φαινόμενα.

Οι δονήσεις της θηλυκής της δύναμης που ηχούν ακόμα στα αυτιά μου λειτουργούν ως θεραπεία.

Επιτέλους, για πρώτη μου φόρα, δε νοιώθω μόνος…

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχω για να αναπνέω στο κάλλος του Παγωνιού και να τρέφομαι από την δύναμη του Διονύσου.
Συντονίσου

Comments are closed.