No comments yet

ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ & ΔΙΑΙΘΥΛΑΜΙΔΙΟ ΤΟΥ ΛΥΣΕΡΓΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ

Συντάκτης:

Απόσπασμα από το βιβλίο The Psychedelic Experience του Timothy Leary, το οποίο βασίζεται στη Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών. Υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα του με ύμνους τροποποιημένους από τη Θιβετιανή Βίβλο ώστε να καθοδηγηθεί επιτυχώς η επιθανάτια πρόβα και η περιγεννητική αναβίωση της βαθιάς ψυχεδελικής εμπειρίας με το LSD-25. Tο πνεύμα του βιβλίου παραμένει ζωντανό και σήμερα σε κάποιες μνημειώδεις νύχτες προσωπικής εξερεύνησης και οντολογικής εορτής…

 

(….)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ 6: ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ

Ω ευγενώς γεννημένε, άκουσε καλά: Είσαι τώρα αυτόπτης μάρτυρας του μαγικού χορού των μορφών. Εκστατικά καλειδοσκοπικά σχέδια εκρήγνυνται γύρω σου. Όλα τα πιθανά σχήματα έρχονται στη ζωή μπροστά στα μάτια σου. Το τσίρκο του αμφιβληστροειδούς! Το ακατάπαυστο παιχνίδι των στοιχείων – Γη, Ύδωρ, Αέρας, Πυρ, σε συνεχώς μεταβαλλόμενες μορφές και εκδηλώσεις, που σε θαμπώνουν με την πολυπλοκότητα και την ποικιλία τους. Χαλάρωσε και απόλαυσε το ορμητικό ρεύμα. Μην προσκολλάσαι σε οποιοδήποτε όραμα ή αποκάλυψη. Άσε τα πάντα να ρέουν μέσα σου. Αν έρθουν δυσάρεστες εμπειρίες, άσε τες να φτερουγίζουν με τις υπόλοιπες. Μην παλεύεις εναντίον τους. Όλα έρχονται από μέσα σου. Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα στη δημιουργικότητα και τη δύναμη του εγκεφάλου, όντας απελευθερωμένος από τις εκπαιδευμένες δομές του. Άσε τον καταρράκτη των εικόνων και των συνδέσεων να σε πάει εκεί που θέλει. Διαλογίσου ήρεμα στη γνώση ότι όλα αυτά τα οράματα είναι απόρροιες της δικής σου συνειδητότητας. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αποκτήσεις αυτογνωσία και να απελευθερωθείς.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΡΑΜΑ 7: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ω ευγενώς γεννημένε, άκουσε καλά: Είσαι τώρα στο μαγικό θέατρο των ηρώων και των δαιμόνων. Μυθικές υπεράνθρωπες φιγούρες. Δαίμονες, θεότητες, ουράνιοι πολεμιστές, γίγαντες, Άγγελοι, Μποντισάτβας, νάνοι, σταυροφόροι, ξωτικά, διάβολοι, άγιοι, και μάγοι, χθόνια πνεύματα, ξωτικά, ιππότες και αυτοκράτορες. Ο χορός του Άρχοντα των Λοτών. Ο σοφός γηραιός Άνδρας. Το Θείο Βρέφος. Ο Απατεώνας, ο Μάγος των μορφών. Ο Θηριοδαμαστής. Η Μητέρα των Θεών, η Μάγισσα. Ο Βασιλιάς της Σελήνης. Ο Περιπλανώμενος. Ολόκληρο το θεϊκό θέατρο των μορφών που αντιπροσωπεύουν τα υψηλότερα σημεία της ανθρώπινης γνώσης. Μην τους φοβάσαι. Είναι μέσα σου. Η δική σου δημιουργική διάνοια είναι ο κυρίαρχος μάγος πίσω από όλα αυτά. Αναγνώρισε τα στοιχεία και τις πτυχές του εαυτού σου. Όλη η φανταστική κωμωδία λαμβάνει χώρα μέσα σου. Να μην προσκολλάσαι στις μορφές. Θυμήσου τις διδασκαλίες. Μπορείς ακόμα να επιτύχεις την απελευθέρωση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΟΡΑΜΑΤΑ

Ω ευγενώς γεννημένε, άκου προσεκτικά: Δεν ήσουν σε θέση να διατηρήσεις το τέλειο καθαρό φως του πρώτου Μπαρντό. Ή τα γαλήνια ειρηνικά οράματα του δεύτερου. Τώρα εισέρχεσαι στους εφιάλτες του δεύτερου Μπαρντό. Αναγνώρισε τους. Είναι δικές σου σκεπτομορφές που γίνονται ορατές και έντονες. Είναι προϊόντα του μυαλού σου, που είναι τώρα στημένο με την πλάτη στον
στον τοίχο. Καταδεικνύουν ότι είσαι κοντά στην απελευθέρωση. Μην φοβάσαι. Καμία ζημιά δεν μπορείς να πάθεις από αυτές τις ψευδαισθήσεις. Πρόκειται για τις δικές σου σκέψεις με τρομακτική όψη. Είναι παλιοί φίλοι. Καλωσόρισέ τες. Συγχωνεύσου με αυτές. Ενώσου μαζί τους. Χάσε τον εαυτό σου μέσα τους. Είναι δικές σου. Ό, τι βλέπεις, δεν έχει σημασία πόσο παράξενο και τρομακτικό, να θυμάσαι πάνω από όλα ότι έρχεται από μέσα σου. Να κρατήσεις αυτή τη γνώση.
Μόλις το αναγνωρίσεις αυτό, θα πετύχεις και την απελευθέρωση. Αν δεν τις αναγνωρίσεις, τότε βασανιστήρια και τιμωρία θα προκύψουν. Αλλά ακόμα και αυτά δεν είναι παρά ακτινοβολίες από τη δική σου διάνοια. Είναι επουσιώδη. Το Κενό δεν μπορεί να τραυματίσει το Κενό. Κανένα από τα ειρηνικά ή τα οργισμένα οράματα, τα βαμπίρ, τις μηχανές, τα τέρατα, ή τους διάβολους, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, παρά μόνο μέσα στο κρανίο σου. Αυτό θα διαλύσει το φόβο σου. Να το θυμάσαι καλά.

(……)

Αριάδνη
Επιλέγω να υπερβαίνω την πεπερασμένη και κοινωνικά επιβαλλόμενη ταυτότητα, επιλέγω να ζω μία ζωή συναρπαστική και δημιουργική μέσα από ανατρεπτικούς τρόπους και πρακτικές.
Τα αστέρια ήταν πάντα το σύνορο της ματιάς μου και η Γη και η Φύση ολόκληρη η δύναμη και η καρδιά μου. Η ζωή μας έχει σκοπό και νόημα, το νόημα που της δίνει ο Θεϊκός Έρως.
Η πρισματική ομορφιά του Παγωνιού και η ευρύτητα της αποδοχής της αληθινά μυστηριακής φύσης της διαφορετικότητας, δίνουν τη δύναμη να πορεύομαι με σθένος στον κόσμο αυτό, συντελώντας όπου και όπως μπορώ στη θεραπεία και την αφύπνιση του ανθρώπου.
Συντονίσου

Comments are closed.